30.01.2020| 0

{:mk}Производителот Gulfstream над Brexit се пресели во центарот на резервни делови во Амстердам

{:mk}

Американски авион производители Gulfstream Aerospace (во сопственост на Општи Динамика) најави одложување на својот центар на дистрибуција на резервни делови од Лондон, на аеродромот Heathrow (IATA код: LHR) во индустриски комплекс Fokker логистика Парк, кој се наоѓа во близина на Амстердам Schiphol аеродром (АМС). Оваа одлука беше донесена поради претстоечкиот exit (Brexit) на Велика Британија од Европската Read more

30.01.2020| 0

{:mk}Бизнис џет G500 помина на првиот Европски клиент

{:mk}

Американски авион производителот Gulfstream Aerospace (во сопственост на Општи Динамика) во ноември ја стави Европа е првиот долгорочен бизнис џет Gulfstream G500. Клиентите име не е објавено.

Програмата G500 беше лансиран паралелно со развојот на G600 во 2014 година, Ново сонце дојде да го замени G450, производство на која беше прекината на почетокот на минатата година. Првиот G600 овластена ова лето. Read more

30.01.2020| 0

{:mk}Првите испораки на новиот бизнис авион, на Gulfstream G700 е закажано за 2022

{:mk}

Американскиот Gulfstream Aerospace (во сопственост на Општи Динамика) го претстави својот нов ултра-долго бизнис авион наречен G700. Изгледот на кабината беше прикажан на саемот на бизнис авијација NBAA во Лас Вегас.

G700 се развива како повеќе пространа верзија на предводник на Gulfstream G650ER. 19-седишта авионот ќе биде опремен со мотори 700 Бисер производство Ролс-Ројс, својот максимум летање Read more

30.01.2020| 0

{:mk}На Gulfstream G500 беше одобрен од страна на воздухопловството власти на Европа

{:mk}

European aviation safety Agency (EASA) има уверение 19-седишта бизнис џет Gulfsrteam G500.

Американскиот производител на авиони за бизнис авијација Gulfstream има добиено тип на сертификат за новиот G500 од Федералната воздухопловна управа (FAA) САД и истовремено заверена производството на новиот авион во средината на 2018 — првиот авион доставени во септември 2018.

Како што е соопштено од страна на Лет Глобално, Read more