{:mk}

Американскиот Gulfstream Aerospace (во сопственост на Општи Динамика) го претстави својот нов ултра-долго бизнис авион наречен G700. Изгледот на кабината беше прикажан на саемот на бизнис авијација NBAA во Лас Вегас.

G700 се развива како повеќе пространа верзија на предводник на Gulfstream G650ER. 19-седишта авионот ќе биде опремен со мотори 700 Бисер производство Ролс-Ројс, својот максимум летање спектар ќе вкупно 13890 км, максималната брзина е 0.9 М.

Првиот клиент G700 име Катар Ервејс на авиокомпанијата ќе се здобијат со 10 авиони за своите деловни единици за транспорт на Катар Извршната, која веќе работи шест пет G650ER и G500. На почетокот на снабдување G700 е закажано за 2022 (во моментот, производителот има реализирано голем број на статички лабораторија и тестирање на машина).

Читайте также  {:mk}Gulfstream развива брокерски активности